Schakel voor deze zaken een advocaat familierecht in

advocaat familierecht

Als je advocaat bent, dan ben je een expert in de wetgeving en de mogelijke interpretaties daarvan. Er zijn verschillende soorten advocaten, waarbij elke type advocaat zijn of haar eigen specialisme of vakgebied heeft. De advocaat familierecht is hierbij misschien wel het meest bekend. Welk soort zaken deze advocaat behandelt? Je leest het hieronder.

Echtscheidingszaken

Een advocaat familierecht komt misschien wel het vaakst in actie om een echtscheiding in goede banen te leiden of om één van de betrokkenen bij een echtscheiding juridisch bij te staan. Hierbij komen zaken kijken als huwelijkse voorwaarden, de verdeling van goederen, het gezag over de kinderen en de hoogte van de alimentatie.

Huwelijkse voorwaarden

Mocht je in het huwelijk treden en graag huwelijkse voorwaarden daaraan willen verbinden, dan kan een gang naar een advocaat familierecht je hiermee helpen. Deze kan namelijk bij uitstek deze voorwaarden toetsen op uitvoerbaarheid.

advocaat familierecht

Erkenning kinderen

Wanneer je als getrouwd koppel een kind krijgt, dan is het voor de wet automatisch duidelijk welke personen de ouders van dit kind zijn. Bij een geregistreerd partnerschap is dat ook zo. In alle andere gevallen zit dat echter anders. In sommige gevallen kan het inschakelen van een advocaat familierecht soelaas bieden bij de erkenning van een kind aan of door een van de ouders.

Wijzigingen in de naam

Als je je naam wilt laten wijzigen, dan kan een gang naar een advocaat familierecht noodzakelijk zijn om deze wijziging werkelijkheid te laten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *